Kada je u pitanju dečija garderoba i online kupovina odeće za decu, ponekad su roditelji zbunjeni jer oko njih ima previše izbora. Postoji toliko mnogo različitih brendova, dizajnera i proizvoda na tržištu da ponekad može biti komplikovano pronaći odeću koja će najbolje odgovarati vašem detetu. 

Neki roditelji se vode mišlju da je dovoljno da prate trendove, dok drugi u saradnji sa svojim mališanima, biraju odeću u kojoj će se osećati udobno. Osim što treba da brinete o kvalitetu garderobe, treba da mislite i o materijalu, o tome da li detetovom uzrastu odgovaraju dugmići ili rajfešlusi, o tome da li se garderoba lako čisti kada se isprlja.

Pitanja i nedoumica je mnogo, zato smo za vas pripremili korisne savete za mame koji će pomoći da izaberete nabolju odeću za decu u kojoj će se osećati prijatno.

Zajedničko odlučivanje pri kupovini odeće

Izbor prave odeće za decu je izazov. Želimo da se naša deca osećaju prijatno i da se slobodno valjaju po podu, ali u isto vreme želimo da izgledaju lepo i uredno.

Iako biranje odeće za bebe može izgledati kao lak zadatak koji obavljate samostalno, nije uvek tako lako kada dođu u starije doba. Morate uzeti u obzir njihove želje i potrebe, njihovo mišljenje o modi i trendovima. Važno je da se deca osećaju udobno u svojoj odeći i da im je dozvoljeno da izraze sebe svojim izborom odeće, ali u isto vreme njihova odeća mora da bude prikladna za školu ili druge aktivnosti.

„Sara sada ima 8 godina, i kad god kupujem online, pozovem je da izabere odeću za sebe – to je postao naš mali ritual. Uvek je pitam za mišljenje, jer mi je važno da joj se dopada odeća koju će nositi. Omiljen nam je Minimi store, jer lako i brzo pronalazimo kvalitetnu odeću koja je u trendu!“

Deca mogu biti najbolji prijatelj roditelja kada je u pitanju kupovina odeće. Vidite, deca će nositi bilo šta ako što im se sviđa i biraće ono u čemu misle da će izgledati dobro. Uz njihovu pomoć, kupovina postaje mnogo zabavnija i lakša!

Bezbedna garderoba

Takođe morate razmišljati o bezbednosti vašeg deteta. Na primer, ne kupujte previše odeće napravljene od sintetičkih materijala kao što je poliester, jer ove tkanine nemaju dobar protok vazduha i mogu izazvati osip i druge iritacije kože. Uverite se i da vaše dete ima dovoljno prostora za kretanje. Bez obzira na to čime se vaše dete bavi, bilo da se bavi sportom ili samo voli da se igra napolju, dozvolite mu da nosi udobnu odeću koja omogućava nesmetano kretanje.

Razmišljajte unapred

Prilikom odabira dečije odeće treba razmišljati i o budućnosti, jer deca tako brzo rastu da ćete odeću morati redovno da menjate. Može biti skupo kupovati novu odeću svakih nekoliko nedelja, ali ako kupite predmete visokog kvaliteta, oni će trajati duže, što znači da će biti bolja investicija na duge staze.

Sezonska kupovina dečije odeće

devojcica u haljinici

Glavna stvar koju treba uzeti u obzir pri izboru dečije odeće jeste godišnje doba. Ako izaberete odeću koja je suviše hladna za vremenske prilike, to će biti neprijatno za vaše dete i može dovesti do prehlade. Isto važi i za odeću koja je prevruća, jer to može dovesti do naglog znojenja, pojave osipa.. Izaberite odeću koja će vašem detetu biti ugodna tokom celog dana, u skladu sa vremenskim prilikama.

Udobnost je na prvom mestu

Fokusirajte se na udobnost. Kada birate dečije majice ili trenerke za dečake, pokušajte da zapamtite da izgled ne bi trebalo da bude najvažnija stvar na vašoj listi! Uverite se da je sve što kupite udobno, napravljeno od kvalitetnih materijala, da se lako oblači i skida i da propušta vazduh.

Pored udobnosti, trebalo bi da razmislite i o tome da li je odeća koju odaberete prikladna za uzrast i nivo aktivnosti vašeg deteta. Na primer, verovatno nije dobra ideja da oblačite dete u odelo ili svečanu haljinu, ako znate da će tražiti da ode da se igra u parku.

Funkcionalna odeća

decak od 2 godine u kuci pored cveca drzi teglicu

Nema sumnje da je dečija odeća jedna od najuzbudljivijih oblasti mode. Deca su inspiracija za dizajnere, kao i za roditelje koji vole razigranu, zabavnu i šarenu odeću za svoje mališane. Dečiju garderobu može definisati niz faktora: uzrast deteta, stepen razvoja, ličnost, način života i, naravno, želje roditelja.

Funkcionalna odeća služi za zaštitu vašeg deteta od nepovoljnih vremenskih uslova, bilo da je u pitanju hladan vetar ili vrelo letnje sunce. Tada u fokus dospevaju materijali od kojih je odeća izrađena.

Najbolje je izabrati jednostavnu odeću za svoje dete koja se lako može nositi iznova i iznova, a da ne izađe iz mode. Ovo vam pomaže da izbegnete da trošite previše novca na odeću, što može biti posebno korisno ako imate više od jednog deteta u porodici. 

Kako izabrati prave boje?

Ako ste roditelj, verovatno ste upoznati sa savetima koji se daju roditeljima o tome da svoju decu oblače u „prave boje“. Na mnogo načina, ovo je ostatak iz starih vremena, kada je svaki odevni predmet morao da bude rodno specifičan, roze za devojčice i plava za dečake.

Tehnički, ne postoje „prave“ boje za decu. I dečaci i devojčice mogu da nose sve boje duge i to ih neće učiniti manje muževnim ili ženstvenim. Ključno je da izbegnete nametanje ograničenja svom detetu kupujući mu samo odeću koja ima boje specifične za pol. Nema ograničenja u pogledu toga kako oblačite svoje dete; dečaci ili devojčice mogu da nose bilo koju boju koju vole!

Verujemo da su vam ovi saveti bili korisni i da će vam služiti pri sledećoj kupovini!

U Minimi online prodavnici pronaći ćete kvalitetnu garderobu za dečake i devojčice, koju će oni sa radošću nositi. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.