Kada pomislimo na poklon, u glavi nam se javlja slika iznenađenja i ushićenja! Biranje poklona za decu može biti težak zadatak. Postoji pritisak da se pronađe nešto što će im se stvarno svideti. Sa toliko izbora na internetu lako ćemo se zbuniti.

Ipak, nema potrebe da brinete – mi ćemo vam pomoći. Izabrali smo neke od najboljih poklona za decu svih uzrasta, tako da bez obzira na njihov ukus ili bez obzira na vaš budžet, ovde će biti nešto što će im se dopasti. Sa ovim poklonima nema greške!

Najbolji pokloni za decu su oni koji izazivaju i neguju njihovo razmišljanje, fizičke, jezičke i socijalno-emocionalne veštine. Sledeći saveti mogu vam pomoći da pronađete idealne poklone!

Najpopularniji pokloni za decu

Prvo, poklon bi trebao biti koristan. Ako dete kome kupujete poklon već ima sve što mu treba, onda možete izabrati nešto zabavno.

– Online dečija garderoba—džemperi, dečije trenerke, dečiji duksevi, pantalone, košulje, haljine, čarape, dečije majice, kape, šalovi i rukavice, kupaći kostimi i donji veš.

– Igračke—lutke sa odećom i priborom (za devojčice), autići (za dečake).

-Video igre i konzole

-Knjige—slikovnice za malu decu, beletristika za stariju decu.

Poklon treba da bude interesantan za dete koje ga dobije, ali mora da bude i bezbedan za upotrebu ili konzumiranje:

Igračke ne bi trebalo da predstavljaju opasnost od gušenja niti da sadrže toksične supstance koje na bilo koji način mogu da naškode njihovom zdravlju. Zato treba da čitate oznake i birate igračke po prilagođenom uzrastu.

Odeća treba da bude od prirodnih materijala (pamuk, vuna). Sintetička vlakna kao što su poliester ili akril mogu izazvati alergijske reakcije kod neke dece ili izazvati iritaciju ili nelagodnost kože (svrab).

Poklon za novorođenče

Beba još ne razume šta je poklon, ali roditelji će sigurno ceniti ako im donesete nešto praktično za svakodnevnu negu. Na primer, ovo može biti set ćebadi ili mekih peškira. Takođe, dečija odeća je uvek dobrodošla.

Poklon za dete od 3-7 godina

Deca od 3 do 7 godina uživaće u edukativnim igrama poput mikroskopa ili teleskopa za istraživanje prirode i otkrivanja svemira. Takođe, i u igračkama za imitiranje odraslih poput pribora za kuvanje ili lekarskih instrumenata. Voleće i knjige sa živopisnim ilustracijama i dečje časopise sa zanimljivim zadacima i eksperimentima.

Ako kupujete za devojčicu, onda će njeni omiljeni pokloni biti lutke i pribor za kosu, dok će dečak više voleti automobile, policijske sprave ili vatrogasne alate. Ako ne možete da se odlučite za jednu konkretnu igračku koja vam se čini prikladnom, pokušajte da izaberete klasičnog plišanog medu ili zeku – oni nikada ne izlaze iz mode!

Razmislite o interesovanjima i sklonostima deteta

Što je dete starije, to su njegove potrebe i želje konkretnije. Sa godinama, dete postaje nezavisnije u donošenju izbora i ima svoje preferencije prilagođene uzrastu koje vas mogu voditi u izboru poklona.

Ako voli da igra igrice na računaru ili tabletu, elektronska igračka bi bila idealan izbor za njega. Na primer, ovo može biti interaktivna lutka sa zabavnim pričama ili zabavna društvena igra koja razvija važne veštine poput pamćenja i logičkog razmišljanja.

Poklon sa kojim nećete pogrešiti

-Najvažnije je da poklon bude nešto što dete zaista voli i želi.

-Pokloni su najbolji ako predstavljaju iskustvo ili avanturu koju dete može da podeli sa svojim roditeljima ili prijateljima. Ovo može biti izlet u zoološki vrt. Možda bioskop ili čak obična šetnja gradom u kojem živite.

-Najbolji pokloni su oni koji donose više od jednog zadovoljstva – korisne stvari koje omogućavaju više načina igranja i razvijanja različitih veština.

-Jeftini pokloni mogu uključivati poklone koje ste sami napravili. To su fotografije vas dvoje zajedno, ili neka druga sitnica koja ima posebno značenje za oboje.

-Kada se odlučite za odeću, onda se držite one najmodernije. U Minimi shopu pronaći ćete kvalitetnu dečiju garderobu za sve uzraste!

Knjige i društvene igre

Knjige i društvene igre mogu biti odličan izbor. Njihova edukativna vrednost, raspon cena i raznovrsnost čine ih pogodnim za skoro svaku starosnu grupu, kao i za različite ukuse. Možete pronaći knjige u širokom rasponu cena – od jeftinih dečijih zbirki bajki do skupljih enciklopedija ili atlasa.

Društvene igre se takođe mogu kupiti u različitim cenovnim rangovima, od jednostavnih i zabavnih do složenijih, koje zahtevaju strateško razmišljanje. Najvažnije je da znate interese deteta, kako biste mogli da izaberete igru koja će mu se dopasti. Ako ne znate šta dete voli, pokušajte da izaberete igru koja uključuje interakciju između više igrača.

Umetnički setovi i zanati

Deca vole crtanje, bojenje i slikanje – to je odličan način da izraze svoju kreativnost. Umetnički set sa markerima i bojicama, akvarel bojama ili olovkama pružiće im sate zabave bez potrebe da trošite mnogo novca. Pored toga, dečiji umetnički setovi su obično veoma kompaktni, tako da ih je lako nositi sa sobom i poneti na putovanja ili sastanke sa prijateljima.

Garderoba za decu je uvek dobar izbor

Odeća za decu je poklon koji je ujedno i koristan i može da obraduje dete. Online kupovina nikad nije bila lakša. U Minimi prodavnici dečije odeće možete da pronađete kvalitetnu garderobu po sjajnim cenama. Mališani je obožavaju! U njoj se osećaju prijatno i udobnu, a često kažu kako je Minimi uvek u trendu.

Posebno su oduševljeni kada kao poklon dobiju personalizovani duks!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *